Om rita hus

Ritahus har en bred erfarenhet av att bistå uppdragsgivaren under hela projektet; allt ifrån de första skisserna, via bygget, till det färdiga huset eller lägenheten.

 

Att bygga är ofta en både tidsödande och kostsam process. Ritahus är inriktat på att hjälpa de som vill uppnå sin dröm om ett eget hus eller en helt nydesignad lägenhet utan att vända sig direkt till en byggare, som rekommenderar att bygga på det sätt som egentligen passar bäst för byggaren själv och dennes egen produktionsapparat och inte för uppdragsgivarens dröm.

Ritahus är inriktat på att hjälpa de som vill uppnå sin dröm om ett eget hus eller en helt nydesignad lägenhet …

Per Kindahl
Arkitekt SAR/MSA

Vår arkitekt

Per är arkitekt och som sådan en fristående rådgivare för beställaren genom hela processen. Han har både arbetat med att rita helt nya hus och med tillbyggnader, där man byggt om det befintliga huset och givit det ett helt nytt och modernt uttryck. Lägenheterna som skapats har oftast ändrats både vad gäller rumsindelningen och ytskikt och fått nya kök och badrum samt helt ny belysning.

 

Husen har ett uttryck som kan få en att tro att de stått på sin plats under mycket lång tid. Samtidigt är det något i detaljeringen eller fönstersättningen som avslöjar att de är helt nya. Formerna är oftast enkla och tydliga och fasaderna är antingen vita eller svarta. Husen står ofta lågt ner mot marken, så att ute och inne får en nära och naturlig relation. Invändigt präglas husen av en ljushet i både ljusföringen och färgerna. Oftast är väggar, tak och snickerier helt vita, medan golven består av oljad ek eller natursten.